úvodní stránka

Vydává Agentura Helas ve spolupráci s Franchising.cz

6 důvodů, proč Windows 10 nesmí na vašem počítači chybět
Microsoft radí

6 důvodů, proč Windows 10 nesmí na vašem počítači chybět

Na konci července představil Microsoft nový systém Windows 10. Ten staví na tom nejlepším z předchozích verzí a zároveň představuje chytré technologické inovace, díky kterým bude váš počítač stále „in“ a nikdy nezastará. Bude vám totiž průběžně nabízet ty nejmodernější funkční vylepšení, bezpečnostní aktualizace a další vychytávky, které podstatně ulehčí vaši práci. Pokud na něm navíc máte Windows 7 nebo Windows 8.1, můžete na desítky přejít zdarma, a to v průběhu prvního roku od uvedení. Proč tedy není třeba s tzv. upgradem operačního systému otálet?

1. Chcete zcela využít svou schopnost multitaskingu

Je všeobecně známo, že ženy jsou mistryně multitaskingu. K jeho plnému využití vám během práce pomůže i Windows 10. V jednom okně můžete přehledně používat více dokumentů najednou, porovnávat je a upravovat, surfovat na internetu a zároveň poslouchat hudbu, aniž by se vám systém zpomalil. Aby se vám na displej vše vešlo, můžete si obrazovku rozdělit na více částí a pohodlně tak mít kontrolu nad vším, co právě děláte.

2. Chcete být maximálně efektivní

Pokud na internetu občas narazíte na něco, co by mohlo být zajímavé i pro vaše kolegy či podřízené, stačí jim to přímo na webové stránce označit jako zvýrazňovačem a třeba mailem okamžitě odeslat. Připojit můžete i svůj osobní komentář. Jak je to možné? Díky novému prohlížeči Microsoft Edge, který je součástí Windows 10. Využít můžete i režimu pro čtení, kdy si dopřejete nerušený zážitek při čtení článků bez jakéhokoli reklamního obsahu.

3. Udělejte si pořádek

Také vás rozčiluje velký počet pootevíraných oken a programů? Řešením jsou takzvané virtuální plochy. Na každé z nich můžete mít otevřený libovolný počet dokumentů a aplikací, které si srovnáte podle svých potřeb. Na jedné tak například můžete mít Outlook s pootevíranými pracovními e-maily a rozepsanou odpovědí, na další pak třeba věci týkající se vaší dovolené či jiných soukromých aktivit. Jednoduše tak od sebe oddělíte práci na jednotlivých projektech, nebo třeba pracovní a soukromé činnosti. Mezi virtuálními plochami můžete snadno přepínat podle potřeby a po dokončení práce je jednoduše pozavírat.

4. Váš osobní Start

Do levého spodního rohu se vrátila oblíbená nabídka Start, která některým uživatelům osmiček chyběla. Startovací menu si teď navíc můžete sami upravit podle toho, jak vám to nejlépe vyhovuje – přidat do něj spouštěcí ikony svých nejoblíbenějších a nejpoužívanějších aplikací, souborů a programů. Nechybí zde ani tlačítko pro vypnutí nebo restartování počítače. Některé dlaždice v nabídce Start jsou navíc aktivní, takže třeba hned vidíte náhled počasí, kdo má svátek či vaše poslední záznamy v kalendáři.

5. Chcete mít zálohované své dokumenty

Přímo ve Windows 10 najdete aplikaci OneDrive, která vám umožní jednoduše nahrát veškeré pracovní či soukromé materiály, dokumenty či fotky a videa na toto online úložiště. K tomu pak máte přístup doslova odkudkoliv a z jakéhokoliv zařízení, ať už se jedná o tablet, telefon či třeba počítač. K souborům uloženým na OneDrive můžete navíc dát přístup všem či některým kolegům, což vám umožní snadněji sdílet vše, co k práci potřebujete. Zbytečně si tak nezahlcujete emailovou schránku velkými soubory. OneDrive navíc slouží jako záloha vašich dat, kdyby se snad něco stalo s vaším počítačem nebo telefonem.

6. Ovládejte je po svém

S Windows 10 přichází postupně na trh také nová zařízení – ať už jde o počítače, tablety či zařízení 2v1. Během následujících měsíců se navíc přidají i telefony. Novinkou je, že systém Windows 10 vypadá na všech těchto zařízeních stejně, vždy se totiž přizpůsobí velikosti daného zařízení, které používáte. Odpadá tak potřeba zvykat si neustále na jiné prostředí. Windows 10 navíc můžete ovládat přesně takovým způsobem, který vám nejvíce vyhovuje, ať už jde o myš a klávesnici, či naopak o dotyk. Vše je pouze na vás.

minigalerie k článku 6 důvodů, proč Windows 10 nesmí na vašem počítači chybět minigalerie k článku 6 důvodů, proč Windows 10 nesmí na vašem počítači chybět minigalerie k článku 6 důvodů, proč Windows 10 nesmí na vašem počítači chybět
Ocenění českých podnikatelek

Archiv zpravodajů

© code&design VosK Praha 2013