úvodní stránka

Vydává Agentura Helas ve spolupráci s Franchising.cz

Microsoft radí

Digitální nůžky – nenechte se odstřihnout!

Malé a střední firmy, které používají moderní (cloudové) technologie, očekávají letos výrazně lepší finanční výsledky a mají také mnohem ambicioznější plány než firmy, které cloud nevyužívají. To jsou výsledky průzkumu Mobilita ve světě malých a středních firem provedeného letos v Evropě včetně ČR.

České malé a střední podniky, které používají cloud:

Cloud ve zkratce

Cloud ve zkratce

Cloud si můžeme představit tak, že místo abychom měli všechna data na svém vlastním počítači či serveru v kanceláři, máme vyčleněný prostor v zabezpečeném datacentru. Nemusíme se tak starat o nákup, provoz, údržbu a zabezpečení IT infrastruktury, protože to nám zajistí dodavatel. Kapacita cloudu se – narozdíl od kapacity vašeho počítače či serveru – flexibilně mění podle aktuální potřeby firmy. Vždy platíte jen za objem služeb, který aktuálně využíváte, takže odpadají investice do infrastruktury i do nákupu velké kapacity, která se využije jen ve špičkách. K veškerému obsahu lze navíc přistupovat odkudkoli a zpravidla z jakéhokoli zařízení, takže lidé nejsou vázáni na přítomnost v kanceláři či připojení na jeden konkrétní server z jednoho určeného počítače.

„Podniky, které moderní cloudové technologie ještě nepoužívají nebo je využívají jen v omezené míře, se vystavují riziku tzv. rozevírajících se digitálních nůžek. Jejich výkon může ve srovnání s podniky, které již tyto nové technologie využívají, začít velmi rychle zaostávat,“ dodává Martin Hruška z Microsoftu.

Ocenění českých podnikatelek

Archiv zpravodajů

© code&design VosK Praha 2013