úvodní stránka

Vydává Agentura Helas ve spolupráci s Franchising.cz

Úvodník

Naplno využít svůj potenciál

Když se na jaře stal Microsoft jedním z hlavních partnerů projektu Ocenění českých podnikatelek, možná to některé z vás překvapilo – co má Microsoft společného s podnikatelkami? Většina z Vás pravděpodobně používá word či excel, ale co dalšího řešit?

Když Microsoft před téměř 40 lety vznikl – tehdy jako malý start-up, byť se to dnes zdá neuvěřitelné, měli dva zakládající muži vizi, že jejich technologie budou lidem pomáhat realizovat jejich potenciál, dosahovat úspěchu a plnit jeijch sny. Dnes ovlivňují technologie téměř vše, co děláme, v práci i doma. Posledních pár let zažíváme obrovskou „demokratizaci technologií“ – to, co dříve bylo drahé a sofistikované a dostupné jen velkým organizacím, mají dnes v kapse i naše školní děti. Rychlost změn je ale tak vysoká, že často to nestíháme sledovat a pojmout...

O to větší prostor pro naplnění naší vize vidíme. Z průzkumů i ze zkušenosti jednoznačně plyne, že malé a střední podniky, které progresivní technologie umí používat, rostou výrazně rychleji a mají mnohem ambicioznější plány než ostatní. Pár čísel a příkladů přinášíme v odborném okénku. Chceme, aby i české podniky a české podnikatelky naplno využívaly těchto možností a konkurovaly třeba i celému světu, a proto jsme velmi rádi využili možnost se do projektu OCP zapojit. Těšíme se na mnoho diskusí a sdílení s vámi a doufáme, že naše zapojení pro vás bude přínosem.

Martin Hruška
manažer pro malé a střední podniky, Microsoft

Ocenění českých podnikatelek

Archiv zpravodajů

© code&design VosK Praha 2013