úvodní stránka

Vydává Agentura Helas ve spolupráci s Franchising.cz

KULT JMÉNEM HÄAGEN-DAZS
Podporujeme podnikatelky

KULT JMÉNEM HÄAGEN-DAZS

Příběh kultovní zmrzliny Häagen-Dazs se začal psát již téměř před 90 lety v New Yorku. Tehdy Reuben Mattus, mladý, nadšený podnikatel, prodával v ulicích Bronxu z pojízdného vozíku výtečnou domácí ovocnou zmrzlinu. Tato zmrzlina od samého počátku vynikala svou kvalitou,a tak její obliba rychle stoupala. Rodinný podnik původně polské přistěhovalecké rodiny v průběhu dalších desetiletí vzkvétal a rozvíjel se. V roce 1961 pan Mattus vytvořil novou značku a dal jí fantazijní jméno Häagen-Dazs. Jméno, které je opředeno aurou tajemství a neznáma, ale které také dobře vystihuje věrnost mistrovské práci a touhy dostát vždy svému závazku dokonalé kvality.

Zmrzlina Häagen-Dazs si rychle získávala další nadšené příznivce – o báječné smetanové lahůdce lidé mluvili a navzájem si ji doporučovali. Od roku 1973 již byla k dostání v celých Spojených státech. O tři roky později, v roce 1976, otevírá dcera pana Mattuse první obchod Häagen-Dazs a sklízí okamžitý úspěch, který předznamenává rychlou expanzi a vznik dalších obchůdků Häagen-Dazs napříč USA.

V roce 2000 získává značku Häagen-Dazs na základě fúze společnost General Mills, která ji v roce 2006 začala nabízet také v České republice v sítích vybraných řetězců i čerpacích stanic.

Zmrzliny Häagen-Dazs se vyrábí pouze ze skutečně kvalitních surovin. Základ tvoří čerstvá smetana, odtučněné mléko, čerstvý, dvakrát pasterovaný vaječný žloutek a cukr. Podle konkrétního receptu tento základ harmonicky završuje čerstvé ovoce, spousta oříšků, karamel, omáčky z čerstvého ovoce nebo čokoláda. Všechny použité suroviny jsou něčím zvláštní a výjimečné – například do vanilkové zmrzliny Häagen-Dazs se používají pouze jakostní, ručně sbírané vanilkové lusky z Madagaskaru. Do čokoládové zmrzliny patří jen ta nejlepší čokoláda s vysokým obsahem kakaa. A Macadamia Nut Brittle obsahuje nejaromatičtější, vzácné makadamové oříšky.

Stejně důležité, jako to, co je uvnitř, je i to, co ve zmrzlině nenajdete. Zmrzlina Häagen-Dazs neobsahuje žádná umělá barviva a příchutě, žádné umělé konzervační látky. A také má pouze minimum zašlehaného vzduchu (podíl zmrzlinové hmoty je 87% oproti ostatním značkám zmrzlin, které obsahují větší procento vzduchu v balení), a proto je zárukou intenzivnějšího, delšího kulinárního prožitku.

Dnes vyhledávají zmrzlinu Häagen-Dazs nároční milovníci kulinárních prožitků ve více než 70ti zemích světa a značka Häagen-Dazs se stala synonymem pro nejvyšší kvalitu.

Letos Häagen-Dazs uvedlo na český trh dvě nové originální příchutě Chocolat fondant a Crème brûlée – v ještě lákavějším větším balení 457ml. Ochutnejte!

minigalerie k článku KULT JMÉNEM HÄAGEN-DAZS minigalerie k článku KULT JMÉNEM HÄAGEN-DAZS minigalerie k článku KULT JMÉNEM HÄAGEN-DAZS minigalerie k článku KULT JMÉNEM HÄAGEN-DAZS minigalerie k článku KULT JMÉNEM HÄAGEN-DAZS minigalerie k článku KULT JMÉNEM HÄAGEN-DAZS
Ocenění českých podnikatelek

Archiv zpravodajů

© code&design VosK Praha 2013