úvodní stránka

Vydává Agentura Helas ve spolupráci s Franchising.cz

Rozdáváme štěstí, Sanjiv Suri, President & CEO Zátiší Group
Recept na štěstí

Rozdáváme štěstí, Sanjiv Suri, President & CEO Zátiší Group

Upřímně věříme, že život není o tom, kolikrát se nadechneme, ale o tom, kolikrát zůstaneme úžasem bez dechu :-)

  1. Stejně jako při tenisovém zápase, kdy je nejlepší strategií neustále sledovat míček a nikoli výsledkovou tabuli, je i v podnikání nejlepší strategií pro maximalizování dlouhodobých zisků nedělat z nich primární cíl.
  2. Každý z nás má obrovský osobní potenciál, dokáže se motivovat a chce v životě něčeho významného dosáhnout, ať už je jeho počin sebemenší. Proto musíme VĚŘIT a být schopní dát lidem volnost. Pokud lidem VĚŘÍME, vždy splní cíle, které si sami pro sebe stanovili.
  3. Vedení lidí je obrovskou zodpovědností. Přestože dirigent sám nevyloudí jediný tón, má obrovskou moc, protože dokáže z ostatních dostat to nejlepší.
  4. Pokud jsme šťastní, jsme až o 50 % produktivnější a až o 300 % kreativnější. Z výzkumů vyplývá, že pouze 10 – 15 % štěstí lze přičíst vnějším vlivům, tedy 85 – 90 % je vnitřní záležitostí každého z nás (není tedy třeba hledat štěstí jinde :-). Štěstí je, když to, co si myslíte, říkáte a děláte, je ve vzájemné harmonii.

RECEPT NA KAŽDODENNÍ ŠTĚSTÍ:
Výzkum z Harvardské univerzity přináší recept na zvýšení každodenního pocitu štěstí za ne víc než 30 minut denně:

1. Buďme každý den vděční za 3 věci ve svém životě.
2. Provozujme minimálně 10-15 minut fyzickou aktivitu.
3. Minimálně 2-5 minut meditujme.
4. Napišme někomu něco pozitivního (nemusí ani jít o člověka, kterého známe osobně).
5. Začněme si zapisovat, co nejpozitivnějšího se nám za posledních 24 hodin stalo.
6. Je naprosto zásadní dělat věci, které jsou pro nás důležité a postupně najít vyšší smysl života, a také si přiznat zranitelnost. Je obrovský rozdíl mezi tím vydělávat si na život a žít život.
7. Šťastnější lidé jsou zodpovědnější, chovají se etičtěji, mají vyšší morální krédo a jsou i mentálně a spirituálně bohatší.
8. Nerodíme se z vlastní vůle, nevybíráme si své rodiče ani zemi, ve které se narodíme. Nevybíráme si, alespoň většina z nás ne, kdy, ani jak zemřeme, ale v této záplavě věcí, které nedokážeme ovlivnit, dokážeme ovlivnit to, jak budeme žít.

Celý text naleznete zde.
Fotografie níže: Zátiší kompas.

minigalerie k článku Rozdáváme štěstí, Sanjiv Suri, President & CEO Zátiší Group
Ocenění českých podnikatelek

Archiv zpravodajů

© code&design VosK Praha 2013