úvodní stránka

Vydává Agentura Helas ve spolupráci s Franchising.cz

Baileys ke smetaně a whiskey přidal i luxusní čokoládu
Podporujeme podnikatelky

Baileys ke smetaně a whiskey přidal i luxusní čokoládu

oficiální partner letošního Galavečera OCP představuje čokoládovou novinku

Baileys, nejpopulárnější smetanový likér na světě, přináší svým příznivcům skutečně exkluzivní novinku v podobě Baileys Chocolat Luxe. Jedná se o vskutku průlomový produkt, který v sobě spojuje chuť pravé belgické čokolády a smetanového likéru.

Baileys Chocolat Luxe představuje spojení proslulého Baileys Original Irish Cream s belgickou čokoládou. Kromě nejlepších a minimálně tři roky stařených irských whiskey a smetany, kterou společnost Diageo vykupuje od 1 500 irských farmářů, tak obsahuje speciálně vybranou a komponovanou čokoládu z Belgie. Každá lahev tak obsahuje 30 gramů špičkové čokolády s podílem 45 % kakaových bobů ze západní Afriky s příměsí vanilky z Madagaskaru.

Podrobnosti prémiové receptury jsou samozřejmě tajné. Ale výrobce prozradil, že vývoj Baileys Chocolat Luxe trval celé tři roky. Klíčovou postavou se přitom stal Anthony Wilson, jehož otec stál v roce 1974 u zrodu Baileys Original Irish Cream. Jablko tedy v tomto případě skutečně nepadlo daleko od stromu. Anthony prozradil, že vyzkoušel 200 značek čokolády z celého světa, když hledal chuť, která by nejlépe souzněla s Baileys. Dalším oříškem pak bylo určit správné poměry jednotlivých ingrediencí tak, aby chuť čokolády vynikla, ale zároveň zůstal zachován i tradiční charakter Baileys spojující whiskey a smetanu. Nakonec z více než 800 variant byla zvolena ta s 15,7 % alkoholu, která vytváří nejlepší rovnováhu všech složek. O tom, že se výsledek skutečně povedl, svědčí ostatně i zlatá medaile z prestižní soutěže San Francisco Spirits Competition 2014.

Premiéra Baileys Chocolat Luxe proběhla 12. srpna v Anglii v síti módních obchodů Harvey Nichols, v průběhu září a října se pak inovace představila celosvětově, včetně České republiky, kde značku Baileys zastupuje společnost Stock Plzeň-Božkov.

Čokoládová novinka ovšem není jediným letošním přírůstkem rodiny Baileys. Značka vyvinula rovněž nové elegantní sklenky pro servírování. Sklenky nesou jméno bohyně lásky Venus (Venuše) a jsou vytvořeny speciálně pro Baileys. Široké okraje dávají vyniknout všem aromatům a vůním Baileys, naopak úzká elegantní nožka podtrhuje luxusní charakter nápoje a navíc umožňuje držet sklenku tak, že nedochází k ohřívání obsahu a drink vydrží na ledu dlouho v té nejlepší kondici. Speciální sklenky jsou v prodeji jako součást dárkových balení v běžné maloobchodní síti.

minigalerie k článku Baileys ke smetaně a whiskey přidal i luxusní čokoládu
Ocenění českých podnikatelek

Archiv zpravodajů

© code&design VosK Praha 2013