úvodní stránka

Vydává Agentura Helas ve spolupráci s Franchising.cz

Podnikání pro dceru
Ptáme se

Podnikání pro dceru

- Alice Štunda uspěla se školou Sunny Canadian International School v soutěži Ocenění českých podnikatelek. V Rozhovoru týdne prozradila svoje další plány.

Video medailonek s představením podnikání paní Alice Štundy zde.

Mohla byste nám popsat Vaši školu?

Sunny Canadian International School, která se nachází v Jesenici u Prahy, jsem založila v roce 2002 po svém návratu z Kanady. Motivací mi byla zejména snaha zajistit kvalitní dvojjazyčné vzdělání pro mou maloou dceru. Zpočátku vůbec nešlo o obchodní záměr. V Kanadě jsem studovala i pracovala a dobře vím, že tato země již tradičně patří, co se školství týče, mezi nejlépe hodnocené země světa. A já jsem si po odjezdu z Kanady přála toto skvělé vzdělání nabídnout i své dceři a dalším báječným českým dětem. Momentálně naši školku a školu, které dávají práci téměř 80 zaměstnancům, navštěvuje více než 330 dětí ve věku od 1,5 roku do 15 let.

Jaké byly začátky Vašeho podnikání?

Počátky byly opravdu velmi složité. Museli jsme se vypořádat se zdlouhavou byrokracií a také s nepříjemnou závistí. Vše se nám však podařilo překonat a do budoucna máme mnoho dalších plánů.

Můžete nám je alespoň trochu poodhalit?

Samozřejmě, velmi ráda. V nejbližší době nás čeká stavba a otevření nového gymnázia zakončeného českou i mezinárodní maturitou, čímž bude naplněn můj sen o kvalitním dvojjazyčném vzdělávání od školky až po maturitu pod jednou střechou. Díky možnosti internátního ubytování budeme moci na gymnázium přijímat nadané děti z celé České republiky.

Dokázala byste říci, zda je Vaše škola něčím specifická?

Sunny Canadian International School nabízí dvojjazyčný školní vzdělávací program respektující české osnovy, který je zkoordinován s osnovami kanadské provincie Alberta. Škola je rovněž testovacím centrem Cambridgeských zkoušek z angličtiny, klade velký důraz na podnětné školní prostředí, rozvoj logického uvažování, poznávání české a kanadské kultury a výběr charitativních projektů pomáhajících znevýhodněným dětem, mezi kterými je třeba zmínit například Kliniku popálenin nemocnice Královské Vinohrady, Dětský domov Strančice, Občanské sdružení pomoc dětem, pomoc sirotkům v Kambodži či finanční pomoc na výstavbu školy v Tanzanii. Na své stipendijní programy podporující nadané žáky jsme již věnovali více než 2,5 milionu korun a stipendia plánujeme nabízet i nadaným dětem na svém novém gymnáziu, ke kterému bude patřit i internát umožňující pohodlné ubytování dětí ze vzdálenějších koutů České republiky. Škola je mimořádná i rozmanitou nabídkou celé řady mimoškolních aktivit.

Co je pro Vás jako ženu- podnikatelku v podnikání nejdůležitější?

Velmi důležité je se obklopit spolehlivými, chytrými a nadšenými lidmi, pak se snáze překonávají všechny překážky.

V rámci soutěže Ocenění českých podnikatelek jste se stala vítězkou v kategorii Středně velká firma. Co pro Vás zisk tohoto ocenění znamená?

Znamená pro mě ocenění mé jedenáctileté velmi tvrdé práce, pracovala jsem zhruba 16 hodin denně celé ty roky. Ceny si velmi vážím. Rozhodně jsem nepočítala s tím, že si mé práce někdo, kromě klientů, všimne.

Rozhovor naleznete zde.

minigalerie k článku Podnikání pro dceru minigalerie k článku Podnikání pro dceru minigalerie k článku Podnikání pro dceru minigalerie k článku Podnikání pro dceru minigalerie k článku Podnikání pro dceru minigalerie k článku Podnikání pro dceru
Ocenění českých podnikatelek

Archiv zpravodajů

© code&design VosK Praha 2013