úvodní stránka

Vydává Agentura Helas ve spolupráci s Franchising.cz

Lázeňství patří ke klasickým
Podporujeme podnikatelky

Lázeňství patří ke klasickým "dámským" odvětvím

- rozhovor s Janou Vaňkovou, obchodní ředitelkou Léčebných lázní Jáchymov

 

Již druhým rokem jste partnerem projektu OCP. Proč pokračujete ve spolupráci i nadále?

Lázeňství patří ke klasickým "dámským" odvětvím - mezi našimi zaměstnanci i klienty převažují ženy. Projekt OCP je nám proto velmi blízký. Formou společenských i odborných setkání umožňuje vzájemnou komunikaci a předávání zkušeností mezi ženami pracujícími v různých oborech.

Minulý rok nastaly jisté změny v předepisování lázeňské péče. Mělo omezení úhrady pobytu z veřejného zdravotního pojištění v některých případech vliv i na vaše zařízení?

Rok 2013 pro české lázně nijak veselý nebyl - počet klientů zdravotních pojišťoven se snížil až o 50 % rozdíly jsou mezi jednotlivými lázeňskými místy a souvisí s indikačním zaměřením a navíc se zkrátila i průměrná délka léčebného pobytu. Tento pokles zasáhl samozřejmě také naše jáchymovské lázně a projevil se ve výpadku tržeb v řádech desítek milionů korun.

Registrujete v poslední době spíše nárůst nebo úbytek klientů?

Velice mne těší nárůst počtu hostů, kteří si svůj pobyt hradí z vlastních finančních prostředků. Je to jasný signál, že jsou spokojeni s výsledky lázeńské léčby i s kvalitou doprovodných služeb a jsou připraveni investovat do svého zdraví. Naše léčba je založena na využívání přirodního léčivého zdroje - unikátních radonových pramenů. Návrat k přírodě ať už jde o biopotraviny nebo léčivé přípravky je dnes velmi silným trendem a lázeňství do tohoto trendu plně zapadá. Jáchymovské lázně jsou velmi pozitivně vnímány také zahraničními návštěvníky, kteří tvoří více než polovinu hostů.

Máte v rámci vašich nabízených služeb nějaké novinky, které byste čtenářům ráda představila?

Jáchymov se nachází v samém srdci Krušných hor, v krásném přírodním prostředí. V letošním roce byla otevřená nová cyklostezka směrem na Ostrov, dokončuje se výstavba nové kryté sedačkové lanovky na Klínovec, na Plešivci bude v zimě otevřen zcela nový skiareál. Naší novinkou proto je program Aktivní dovolená v Krušných horách - propojení sportu a outdoorových aktivit s wellness procedurami. Program je cílený na rodiny s dětmi, pro které jsme připravili ubytování v nově rekonstruovaných apartmánech nebo vícelůžkových pokojích.

www.laznejachymov.cz

Ocenění českých podnikatelek

Archiv zpravodajů

© code&design VosK Praha 2013