úvodní stránka

Vydává Agentura Helas ve spolupráci s Franchising.cz

VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY
Aktuality

VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY

Agentura Helas s.r.o. začátkem listopadu představila nejúspěšnější české podnikatelky, 100% majitelky společností, které uspěly v 7. ročníku soutěže OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK. Soutěž byla založena v roce 2008. Jejím cílem hlavním je podpora českých žen, podnikatelek.

Letošní rok byl pro mě osobně velmi inspirativní a myslím i zlomový. Díky tomu, že jsme pro rozvoj našeho projektu začali intenzivně využívat moderní technologie, zvládli jsme zkoordinovat a oslovit rekordní počet podnikatelek v Česku. Vždyť letos jsme zaznamenali 40% nárůst oproti předchozím ročníkům! Chtěla bych, aby české ženy podnikatelky vnímaly projekt Ocenění Českých Podnikatelek nejenom jako prostředek ke zviditelnění činnosti své firmy, ale jako širší prostor pro vzájemnou inspiraci, podporu, komunikaci a současně také jako prostor, kde je možné učit se novým věcem,“ hodnotí 7. ročník zakladatelka projektu, Helena Kohoutová.

Z analýzy auditora NSG Morison vyplývá mimo jiné i to, že z celkového počtu obchodních společností ženy tvoří stále zatím jen 14 %. V necelé pětině všech firem je vedení smíšené. Ženy ovládají spíše malé mladší firmy, muži střední podniky, avšak u větších společností je poměr vyrovnaný. Podnikatelky mají nejvíce všeobecně ekonomické vzdělání, cca 54%, 20% má vzdělání technického směru. 40% podnikatelek se zabývá podnikáním technického charakteru či v oboru, kde se předpokládá spíše mužské zapojení.

Do OCENĚNÍ ČESKÝCH PODNIKATELEK – OCP se mohou podnikatelky přihlásit na doporučení odborného garanta CRIF – Czech Credit Bureau, který jejich firmu doporučil na základě analýzy, která zohledňuje dostupnost účetních závěrek za roky 2010-2012, minimální roční obrat firem od 10 milionů Kč (tržby roku 2012) a hodnocení iRating ve stupních 1-11. Splňovat musí pravidlo 100% vlastnictví a českého občanství. Doba podnikání musí být minimálně 4 roky. Soutěž je rozdělena do několika kategorií. V první kategorii „Česká podnikatelka, která podnik vlastní a řídí“ se udělují ceny za první až třetí místo v podkategoriích Malá společnost s ročním obratem 10 – 30 milionů Kč, Střední společnost s ročním obratem 30-80 miliónů Kč a Velká společnost s ročním obratem 80 miliónů Kč a více. Druhá kategorie „Cena Výjimečná podnikatelka – pod patronací ČSOB“ hodnotí vliv na obohacení trhu nebo společnosti, zohlednění sociálních a jiných aspektů její činnosti. Třetí kategorie „Cena za výjimečný růst firmy – pod patronací Microsoft“ hodnotí řízený výjimečný růst činnosti firmy za poslední tři sledované roky bez ohledu na kategorii, ve které se firma nachází. Čtvrtá, poslední kategorie, je „Cena za inovativní řešení – pod patronací Allianz“, která hodnotí inovativní přístup firmy za poslední tři sledované roky bez ohledu na kategorii, ve které je firma zařazena.

V podkategorii Malá společnost zvítězila majitelka společnosti TLC – Top Language Centre, s.r.o., paní Taťána Nepustilová: „Mám ráda lidi. Ráda s nimi jsem, ráda s nimi mluvím. Nemám ráda bariéry. Už na střední škole jsem se proto učila němčinu a angličtinu, ale také znakovou řeč a těsnopis. Jako mladinká slečna jsem založila jazykovku v Brně. Splnila jsem si sen, ale po krátké době jsem vystřízlivěla. Zjistila jsem, že na zaplacení mých účtů si nevydělám. Takže jsem musela zpět do práce. Přes den jsem byla zaměstnanec, večer šéfová jedné kanceláře a tří učeben. Bylo to tvrdé, červená čísla na mě koukala každý měsíc. Tuto situaci jsem mohla vyřešit jen kapitálem. Proto jsem přijala pracovní nabídku na Ukrajinu. Rok a půl této náročné mise mi přinesl tolik potřebné peníze pro start vlastního podnikání. Po mém návratu do Brna jsem konečně mohla pracovat sama pro sebe. Do půl roku jsem oslavila první zisk. Mám úžasného čtyřletého syna a skvělého manžela. Jsem šťastná, že mám oboje: skvělou práci i osobní život.“

Vítěznou firmou s obratem 30 – 80 milionů Kč je ostravský Praktik Papír s.r.o. s majitelkou Dagmar Špalkovou: „Se začátkem podnikání to bylo celkem prozaické. Byla jsem krátce zaměstnaná ve školství a neměla jsem pocit maximálního vytížení. Přemýšlela jsem, jak a s čím začít, v té době se prodávaly i nejrůznější čisticí prostředky do průmyslu, zkoušela jsem navštěvovat firmy s nabídkou a předváděním, ale nebyla to ta správná cesta. Tou dobou můj otec dostal nabídku odkoupit malou prodejničku s papírem o dvou lidech v pronajatých prostorách. Zeptal se mě, zda bych do toho nešla. A protože je ekonom, sedli jsme k propočtům, úvěru na zboží a došli k názoru, že by byla chyba do toho nejít. Z pronájmu nám během pár měsíců doby dali výpověď a my jsme hledali nové příhodné místo. Tady musím říct, že je zásadní moment – otec mě naučil myslet do budoucna. Našli jsme prostory hrůzostrašné, bez elektřiny, bez podlah, ale s možností rozvoje. Opět úvěry, propočty, ale tady už jsem věděla, jaký způsob prodeje by mně resp. zákazníkům- mohl vyhovovat. Ač s nedůvěrou jednak tatínkovou jednak konkurence myslím, že alespoň doposud se má původní myšlenka „ samoobslužného velko-malo obchodu“ osvědčila, vloni jsem zbourala další část přístavby z roku 1945 a postavila novou doplňující budovu.“

V kategorii s nejvyšším ročním obratem obsadila první místo společnost AC-T servis a jeho majitelka Jana Erbová. Společnost nabízí široký sortiment dveřního kování a doplňků ke dveřím, na zakázku sestavuje zamykací systémy německé značky WILKA a od července 2014 je nově také výhradním distributorem švédských pracovních oděvů Snickers workwear, ručního nářadí, seker a nožů Hultafors a pracovní obuvi PUMA Safety pro ČR a SR. Působí po celé ČR, v současnosti má firma 31 zaměstnanců. V letošním roce získala také 1. místo v kategorii Partner v projektu Český Goodwill. „Podnikat jsem začala v roce 1999 na mateřské, při současném občasném docházení do původního zaměstnání,“ vzpomíná sympatická podnikatelka. „Využila jsem příležitosti a v roce 2001 změnila předmět podnikání z účetního a daňového servisu na velkoobchod. Přes úvod ve vlastním domě a garáži, nájmu, jsem nakonec v roce 2003 koupila sklad s kancelářemi v Praze 9 Horních Počernicích. Budovu jsme postupně zrekonstruovali a rozšířili. Zboží dováží z různých zemí EU a buduje si svou vlastní značku.“

Výjimečnou podnikatelkou se stala Ilona Klímová, majitelka společnosti Aspius. Ocenění pod patronací společnosti ČSOB získala společnost s dvanáctiletou tradicí, která obchoduje s kvalitním čerstvým i chlazeným masem, dodává do obchodů i restaurací. Milníkem pro firmu byla stavba nového provozu na zelené louce, díky kterému se rozšířilo portfolio výrobků hlavně z hlediska dodávaného balení.

Ocenění za výjimečný růst firmy – pod patronací Microsoft získala PhDr. Marie Jírů a její Centrum andragogiky, s.r.o. „Je velmi pozitivní vidět, že nejdynamičtěji rostla firma zaměřená na osobní a profesní rozvoj. Myslím, že to je dobrá zpráva o českém byznyse. I my se snažíme pomáhat firmám rozvíjet se v nových oblastech. Paní Jírů držíme palce i do budoucna,“ doplňuje Ondřej Novodvorský, ředitel pro malé a střední firmy, Microsoft ČR. Poslední vyhodnocovanou kategorii Cenu za inovativní řešení – pod patronací Allianz zcela ovládla zlínská společnost AGD PRINT s.r.o. „Jsme věční hledači nových řešení a nápadů. Většinou za touto činností stojí snaha najít pro zákazníka nové řešení s nižší cenou při maximální užitné hodnotě a přiměřené výši profitu pro naši firmu. Musím důrazně podotknout, že neustálým vymýšlením a inovacím se hlavně věnuje manžel, který je „baťovsky“ tvrdohlavý. Snad právě proto „učí“ několik měsíců skleněnou konvici TEO od firmy Tescoma, oceněnou cenou“Reddot design“, ohřívat vodu na indukční plotně,“ komentuje zisk ocenění majitelka společnosti Taťána Džavíková.

minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY minigalerie k článku VÍME, KDO JSOU ČESKÉ PODNIKATELKY
Ocenění českých podnikatelek

Archiv zpravodajů

© code&design VosK Praha 2013